tisdag 22 september 2009

Sommarväder och målarpensel i högsta hugg=)

Har denna helg fått njuta av sommarvärme. Sol och inte en vind, kan inte bli bättre! Känns som det kan behövas inför den stundande vintern. Sådana här dagar tackar vi gärna ja till i september. Helgen har förutom härligt väder bestått av massa fix och mys på Ungskär.
I fredags blev det roadtrip med Anette för att inhandla diverse välbehövliga saker till helgens vistelse. Blev Maxi och Systemet först, där det laddades upp inför helgens lilla kräftskiva.
Därefter blev det jakt på färg, som vi slutligen hittade. Målet var denna helg att måla köksluckorna i stugan. Avslutade med Blomsterlandet där vi fick med oss både äppelträd, vinbärsbuskar och rabarber. Mysigt att framåt kunna både ha äppel och rabarber till paj och bara stå och mumsa röda vinbär!
Tillbaka till Sturkö blev det att möta upp Martin för att packa och stuva ner allt det inhandlade i båten+kläder, verktyg och lite virke. På Ungskär möttes vi som vanligt upp och tur var det med all den packningen. Tror allt svärmor blev lite förvånad när vi hivade upp ett äppelträd ur båten=). Hade sedan fredagsmys med varma mackor, bus med barnen och Idol.

Bus i soffan

Lördagen blev en underbar dag. Hade verkligen velat att hela hösten fortsätter så, vad mycket lättare det hade känts då. Sol och värme, det är min melodi.
Började direkt med vårt projekt, måla köksluckor. Tvättade av med målartvätt och sedan blev det att sandpappra och sätta upp maskeringstejp (som var irriterande dålig). Grundfärgade hela köket med vitt. Gick väldigt snabbt måste jag säga och smidigt var det med luckorna hängande kvar under målningen.
Fyra timmars torktid innebar annat fix. Blev grävande i trädgården och hämtning av jord i kohagen. Åt också god mat ute i trädgården i solskenet, lax och potatis. Älskar verkligen lax. Hann också med en promenad med Martin. Slutade med att vi fick sitta på en stenmur ett bra tag eftersom en stor ko stod och blockerade vägen och dessutom råmade den kolossalt. Är lite rädd för dem där kossorna, så stora...och snabba kan dem också vara. Lyckades till slut ta oss därifrån=), men inga björnbär blev det. Får väl tillägga att Martin också var duktig genom att såga upp bänken och göra plats för kylskåpet i huset. Blev även nya vindskivor på plockeboden, som blev väldigt bra.
Blev målning igen av alltihopa, innan kvällen tog vid med godsaker som kräftor, räkor, västerbottenpaj (blev kanonbra), pastasallad och vitlöksbaguetter. Skålade i god Cinzano, inte fel alls.
Amanda var duktig och skurade köket med målartvätt.

Före...


Lunch i solen=)


Anette gräver och sliter för att vinbärsbuskarna ska slutligen komma på plats.

Malte tyckte att hålet till äppelträdet passade bättre till rumpan, sötis.

Här satt vi och filoserade lite, kan behövas ibland.

Mums så god maten var.

Så skulle slutligen köket bli färdigt + dörrfoder och dörr. Andra gången blev allt målat på söndagen. Blev verkligen jättebra. Kunde tyvärr inte fixa iordning som vi ville eftersom torktiden var 10 timmar. Resten av dagen bestod av städning, gräsklippning och packande innan vi tog båten hem.

...och efter. Visst blev det bra?

1 kommentar: