söndag 6 september 2009

Skolan är igång!

Tänkte ta en liten uppdatering om hur veckan har varit. Har varken haft tid eller lust att sätta mig ner och blogga.
Men nu är iaf skolan igång. Känns härligt att kunna säga att jag nu går termin 5 av 7=). Det går sakta men säkert framåt. Denna termin läser jag Specialpedagogik. Det är en specialisering som jag har valt själv. Känner att den kommer vara till nytta i det kommande yrket.
I måndags ringde alltså alarmet på 04:45. Alldeles för tidigt att stiga upp men ska man hinna med bussen till Kalmar så är det den tiden som gäller. Sov hela vägen=). I Kalmar träffade jag Elin, Josefin och Malin. Kul att träffas och prata lite om vad alla hittat på under sommaren.
Lektionen inleddes med massa information om hur kursen ska gå tillväga. Kursansvarige, även den lärare vi kommer ha mest, verkar bra...skönt. Någon som man kan prata med och komma överens med. Finns vissa lärare som blundar för dem mesta problem och bara kör sitt race.
Visade sig att i samma klass som jag finns en Kallingetjej. Så vi kom överens att vi ska samåka denna terminen. Väldigt skönt att slippa vänta in bussar och dessutom kommer man upp och hem mycket snabbare. Min studiegrupp visade sig också vara ok. Tror vi kommer samarbeta bra under de kommande veckorna=). Kvällen blev lugn men tog mig en powerwalk. Härligt att komma igång på måndagen, tycker jag. Nya tag med både skola och träning.

Även tisdagen bjöd på skola i Kalmar. Hade bara en kort dag och den gick väldigt fort. Hade en intressant föreläsning och ett givande grupparbete=). Eftersom tisdagen var sista skoldagen för veckan så kändes det riktigt härligt när man åkte hemåt. Nästan som att känna lite helg fast det var tisdag=), sånt gillar jag! Iofs ska vi läsa 300 sidor till på måndag så lediga är vi ju inte!
Väl hemma så körde jag ut till Sturkö. Var härligt väder så satt och njöt ute i solen. Grillade hamburgare när Martin kom hem från jobbet. Kvällen tillbringade vi vid sjöboden, där vi klippte gräset. Blev så fint! Är verkligen ett smultronställe där nere. Kan bli så fint där nere om man lägger ner lite jobb. Men det kommer=). Vi körde sedan in till stan, trötta men nöjda med allt vi gjort.

Onsdagen blev det sovmorgon för min del, härligt. Älskar att kunna ligga kvar i sängen och bara fundera. Sedan upp och ta en lugn frukost och läsa tidningen i lugn och ro=). Klockan 11 var det möte med chefen i hemtjänstgruppen som gällde. Hon ville ha en utvärdering kring hur sommaren har varit, vilket tog fem minuter. Efter det blev det träning på LokoMotion. Första träningspasset på jag vet inte när! Kan inte minnas jag tränade på gymmet sist. Gick på Core några gånger innan sommaren slog till på allvar. Men gymmet har jag varit dålig att besöka. Men idag hade jag bestämt att jag skulle sätta igång. Så det blev uppvärming på crosstrainern och sedan styrketräning; ben, rygg och mage. Kände mig riktigt nyttig efteråt. Eftermiddagen blev det massa läsning. Läste ut en av böckerna. 120 sidor färdiga, yes=).
På kvällen kikade jag på en dokumentär om Barack Obamas liv i Vita Huset. Var väldigt intressant måste jag säga. Han hade aldrig klarat sitt arbete utan sina enormt duktiga medarbetare! Han har ju såå mycket personal omkring sig. Jag tycker ändå att man får intrycket av honom att han är väldigt duktig och vanlig. Om man nu kan vara det när man är en av världens mäktigaste män. Men han verkar bry sig mycket om sin familj och han verkade lättsam.

Torsdagen var väldigt händelselös. Regnet öste ner hela dagen, vilket passade bra när jag var tvungen att läsa HELA dagen. Fick mycket läst faktiskt! Har kommit på att jag inte ska sätta på datorn när jag läser. Då blir det så lätt att jag sätter mig och kollar facebook eller bloggar. Så det får bli ett nytt pluggknep i höst.
Tyckte däremot så synd om Martin som jobbade ute hela dagen...kom hem som en dränkt katt.
Efter lite mat så begav vi oss till Kamms och Maxi för inhandling av båtprylar och mat.

Imorgon blir det lite update om helgen=)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar