lördag 12 september 2009

Äntligen helg!

Helg är underbart. Då kan man koppla av och göra precis vad man vill. Oftast iaf och särskilt nu när det är relativt lugnt i skolan. Är mycket läsning men har infört massa plugg på vardagarna så jag ska slippa på helgen.
I onsdags var jag ledig. Tillbringade dagen på Sturkö. Är mycket härute för tillfället. Tycker det är såå tråkigt att vara i stan när man är ledig. Särskilt när det är fint väder. Kommer säkerligen vara mera i stan när det blåser höststormar och regnar. Men nu tar jag varje tillfälle som kommer till att vara ute i solen och njuta, ute på landet=). Läste en himla massa kurslitteratur på dagen.
Kvällen ägnades åt fotboll (där Sverige var usla men ändå vann, ingen rolig match att se på) och Idol.

Torsdagen var det skoldag i Kalmar. Upp tidigt och hem sent. En riktig långdag. Men skoj var det. Vi började med föreläsning och sedan blev det grupparbete. Skulle arrangera en scen där vi spelade upp en arbetslagsträff där vi skulle diskutera ett problem. Efter manusskrivande och massa planerande var vi nöjda. Gjorde avbrott för lunch, vilket blev bakad potatis med kycklingröra. Blev en trevlig lunch tillsammans med Malin. Hann även med en liten promenad, då vi pratade om lite av varje.
Eftermiddagen ägnades åt att spela upp våra små "teaterstycken". Det var jättekul=). Vi skrattade hela tiden. Alla lyckades verkligen fånga sina karaktärer. Där fanns allt från upptagna rektorer, till uråldrade lärare som vill köra sitt race och nytänkande lärare med rätt inställning till tonåringar och bloggande som arbetssätt. Det var verkligen en rolig lektion=). Mer sådant!
Kvällen var seg eftersom jag kom hem ganska sent. Men blev ändå lite städning och massa läsande. Boken är utläst till måndagens seminarium och har endast ett litet häfte kvar=).

Idag, fredag, har det varit underbart väder. En sommardag helt enkelt. Dagen har som vanligt tillbringats på Sturkö. Planerna blev lite ändrade men det blir nog bra ändå.
Tog mig en powerwalk på en timme. Var faktiskt föör varmt, så var rejält svettig. Resten av dagen har ägnats åt björnbärsplockning och målning av mammas och pappas sovrumstak. Har givetvis varit ute i solen också. Martin bestämde sig för att köra ut till Ungskär. Så jag befinner mig hemma hos familjen. Ätit enchilladas, godis och tittat på Idol...mysigt.

Imorgon blir det Ungskär!

1 kommentar: