måndag 25 maj 2009

Ungskär och en skumpig hemfärd=)

Vaknade på lördagen av ösregn, så tråkigt. Man tror verkligen att det ska vara sommar nu men tycker att vädret är så himla ostadigt...blir nog bättre. Det blev trots allt bättre under dagen och jag tillbringade min förmiddag ute vid mammas och pappas vedbod. Hjälpte till att få lite ordning där, inte så kul men behövligt. Gick även ner till sjöboden för att visa hur långt vi kommit och där nere var helt underbart i solen. Martin kom också ner och jag började ösa båten eftersom vi bestämde oss för att köra ut till Ungskär. Har verkligen inte haft tid att åka ut där men nu bestämde vi oss att vi skulle ta oss den tiden. Så vi körde och handlade och tankade+packade ner lite saker, sedan gav vi oss iväg=). Var så underbart väder och så himla avkopplande att köra ut dit i solen. Ingalill mötte oss nere vid hamnen och vi gick hem för att starta grillen.
Blev grillade hamburgare med god sallad och potatissallad som vi satt och åt ute i solen, mysigt=). Efter det blev det Robinson. Somnade sedan trötta ute i stugan efter att vi legat och pratat länge om allt möjligt, från semester till studentpresenter som ska inhandlas.

På söndagen blev det frukost och sedan kollade vi på John-Eriks ålfångst. Lite spännande och Martin såg ut som ett barn på julafton. Bestämde oss sedan för en promenad och det slutade med att vi satte oss nere vid hamnen en stund. Inte mycket båtar att titta på men det var lugnt och skönt. När vi kom tillbaka blev det lunch och sedan vilade Martin middag medan jag läste min bok. Klockan 15, så bestämde vi oss för att köra hemåt och Ingalill skulle också med hem. Vi tyckte nog allt att det blåste ganska mycket men vi tänkte inte på det utan började köra. Men vilken båttur!! Haha, jag höll på att kissa ner mig av skratt. Det var fruktansvärda vågor och Ingalill hoppade upp och ner. Vi trodde nog båda två att båten skulle välta, medan Martin tyckte vi var jobbiga=). Jobbigt skumpande och stundtals otäckt men det blev ändå några goa skratt.
Hemma på Sturkö blev det mat och byte av däck (från allrounddäck till sommardäck, så vi är inte olagliga).

Nu sitter vi här inne i stan och är ganska trötta. Har en ny vecka framför oss, med massa saker att göra. Blir nog en bra vecka då vi förhoppningsvis skriver färdigt litteraturstudien, det blir även shopping och slingning av håret. Arbete med sjöboden och fira mamma på morsdag.

Gonatt

Martin och John-Erik vid ålfångsten

Fjanten, Martins lilla bebis


Ungskär


1 kommentar: