onsdag 29 juli 2009

Ungskär - opera och massa annat skoj=)

Helgen har verkligen varit kanon. Vi körde som sagt ut till Ungskär på lördagen. Lite senare än vi tänkt då Martin somnade om och när vi på väg ut skulle ge oss på en genväg...men till slut var vi iaf där.
Ute på Ungskär var det fullt hus, då också Anette och barnen var där. Nästan genast satte vi igång med städning i stugan och en massa planerande. Tror allt vi har en ganska gedigen lista på saker som behövs. Kommer bli kanonfint så småningom=). Klockan 17 var det dags för opera i Ungskärs missionshus. Var första gången Martin och jag var på det, men det har varit opera på Ungskär i nio år...så det var verkligen på tiden! Är verkligen ingen operamänniska som lyssnar på denna musik men jag måste säga att det var verkligen vackert, fascinerande och väldigt häftigt. Kommer garanterat gå nästa år också om det blir något evenemang. Får man hoppas då det är 10-årsjubileum. Kvällen ägnades åt fixande med fiskeutflykt, grillning (så gott) och en sväng neråt hamnen för att se när operafolket sjöng Till Havs för de hemåtresande lyssnarna på sista föreställningen.

Söndagen tillbringades på Ungskär hela dagen. Det blev både städ, rengöring av jaktkanot och lite solande. Hann även med utrensning av massa skräp men också fika tillsammans med Martins kusinbarn. Väldigt mycket som vi gjorde nu när jag tänker efter! Fikat bestod faktiskt av Anette med familjs husdjur Herman. Låter väldigt konstigt, I know=). Men det var en surdegsmet som har fungerat som husdjur under 10 dagar och under dessa dagar ska denna tas om hand på olika sätt. På den 10:e dagen gör man sedan en kaka med äpple, choklad, nötter och kanel. Väldigt god faktiskt. Fick en burk med surdeg av Anette, som jag ska baka kaka av nästa tisdag.

Väldigt imponerande sång!

Allihopa sjöng som sista sång: Ungskärsvisan.

Kattvalsen

Malte har just bestämt sig för att följa med John-Erik och Martin ut på sjön. Inget kunde hindra honom och han klarade det galant. En framtida sjöbuse?

Amanda var såå duktig och skurade jaktkanoten. Lägg märke till hennes härliga glugg. Alla var överlyckliga när denna tand var ute..haha=). Har aldrig sett på maken till lösare tand och dessutom såg hon ut som en liten tant, men en söt sådan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar