måndag 28 december 2009

Julen 2009

Julafton blev en mysig dag med god mat och fina julklappar.
På morgonen blev det frukost med mamma och Johanna (killarna var på jakt och pappa sov efter nattjobb). Det blev självklart mackor med skinka och senap, mums så gott. Efter man gjort sig lite julfin så blev det jullunch nere hos svärföräldrarna vid tolvtiden. Gott med en försmak av julbordet och sedan blev det julklappsutdelning. Tack snälla för allt fint=).
Sedan blev det hem till mamma&pappa för att titta på Kalle Anka och när tjuren Ferdinand, Robin Hood och Piff&Puff setts så var det julklappsutdelning igen. Massa fina julklappar fick vi allihopa. Tänker inte sitta här och räkna upp allt men blev allt från snygg radio till köket, pyjamasbyxor, påslakan, fleecetröja, till en väldigt fin och bra trädgårdsbok. Ja, massa julklappar helt enkelt. Tack allihopa för allt fint=). Nöjda och belåtna begav oss neråt till köket för att njuta av det goda julbordet med massa mat. Åt så vi knappt kunde stå på benen och trötta blev vi också=). Slappade mest efter detta vid tvn med massa julgodis. Men däremellan hade vi sångquiz och julklappsspel, där jag vann en bok med huskurer. Var faktiskt skoj med det spelet och jag tror att det kommer bli en tradition. Avslutade kvällen med att åka till Zandra och Assa vid elva-tiden, där vi tillbringade några timmar med snack om gamla minnen och annat skoj.



Såhär fin var pappa som tomte=).

Juldagen och allmänt seg. Vad är det med den där juldagen? Jag tycker att man alltid är så seg och trött. Ligger mest framför tvn och tittar på halvdåliga julfilmer samtidigt som man mumsar ur chokladkartonger. Så såg min dag ut iaf.
Efter jag ätit lite rester från all julmat så begav vi oss inåt staden. Där vankades det fest hos Eve. Var skoj att träffa tjejerna, då det var ett tag sedan. Blev vin, spel, charader och tusen regler. Massa snack också givetvis som avslutades med kaffe Dooleys i köket innan vi stack till O´learys. Mycket folk som vanligt på juldagen. Träffade på killarna där och så blev det en svängom på dansgolvet. Tack alla tjejer för en trevlig kväll och en stor eloge till Eve som gjort världens finaste film med kort på oss tjejer genom åren=).






Annandag Jul sov Martin och jag mest bort. Härligt, kändes som all julstress kommit ikapp en och man behövde vila ut. Fixade under dagen med alla julklappar som skulle sättas på plats, in i skåpen och gamla saker som rensades ut då nytt fick ersätta.
Vid halvfyra-tiden kom vi upp på stan för att se vad rean erbjöd men med bara en halvtimme på oss så hann vi inte med så mycket. Blev handling på Cityhallen och filmhyrning istället.
Johanna och Pontus besökte oss på em/kvällen och vi åt godis, kikade på filmen Drag me to hell och spelade Wii. Trevligt=).

Idag, söndag, har det varit en lugn dag på Sturkö. Martin har varit på sjön med Adam som är hemma från Norge och jag har mest slappat och tvättat en maskin tvätt.
Ätit mat i Sanda med ostkaka som efterrätt och nu står magen åt alla håll efter all mat som vi stoppat i oss efter alla juldagar. Hjälp, känns som man får börja röra lite på sig!!
Har tillbringat kvällen hos Zandra&Assa + Daniel, där vi har suttit och bestämt nyårsmenyn (vilket tog 3 timmar, men gott blir det=)). Anna kom också en sväng. Jättekul att ses, var länge sedan!
Gratulerar till Pontus som fyller 20 år idag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar