torsdag 28 januari 2010

skoldagar och snöstorm, inget skoj alls...

I måndags var det då dags för skola, föreläsning mellan 9-11.45 om forntiden. Var en väldigt intressant föreläsning som gick jättefort. Bra föreläsare som dock pratar lite väl fort så man får koncentrera sig kolossalt och skriva så att pennan glöder. Men på denna tiden hann vi ändå med att gå igenom forntiden som sträcker sig från 12.000 f.Kr - år 1066 (stenåldern-vikingatiden). En väldans massa år och ännu mera fakta. Men jag tycker sådant är intressant och en del satt fortfarande kvar från högstadie/gymnasium. KursivÄr bara det där källkritiska tänket som måste övas in bara...På kvällen kom Johanna och Pontus till oss. Bjöd dem på kladdkaka och sedan blev det mario kart och tv. Givetvis Familjen Annorlunda och så blev det CSI också.



Tisdagen bjöd på sovmorgon eftersom vi inte hade föreläsning förrän 13-15. Denna gång handlade det om Geografididaktik. Var inte lika intressant tycker jag. Satt mest och tittade på klockan och antecknade sådant som inte kändes jätterelevant. Givetvis är det superviktigt att veta hur man ska undervisa i geografi men det känns som man vet att kartan, jordgloben och detta är relevant. Efter föreläsningen blev det lite mat och snack med tjejerna innan mötet om examensarbetet satte igång. Lite skrämmande att detta redan sätter igång. Ska ju inte börja skriva detta förrän v.45 men ändå ska vi ha bestämt ämne till den 1 mars, hjälp!! Blev mycket information och nu förstår man allvaret. Det värsta är att jag inte vet ämne eller skrivpartner. Åkte hem med Siv&co, alltid lika kul att träffas=). Kom hem sent och ägnade kvällen i soffan vid Bygglov.


Så var det då den väntande snöstormen som skulle komma under onsdagen. Vid 11 började det sakta men säkert snöa och så fortsatte det. Blåste en himla massa och jag var glad att jag slapp gå ut. Blev en vääldigt lugn hemmadag med lite fix och plugg. Rätt så mysigt när det är sådant väder. Tråkigt bara att det blir detta oväder nu när vi har vår inplanerade tripp till Strömstad. Men får se hur vi ska göra! Kvällen blev lugn som vanligt. Har ju egentligen massa saker som vi kan göra. Finns ju en del som kan påbörjas inför flytten. Saker som ska rensas ut och våra julsaker står och väntar på att paketeras snyggt i sina kartonger. Men vi orkar inte ta tag i det. Blev kik på Robinson Karibien istället=).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar