tisdag 6 april 2010

Påskhelgen

I torsdags, skärtorsdagen, kom lillasyster på besök till ön. Vi+mamma tillbringade dagen i farmors lägenhet där vi diskade och satte in porslin i skåpen. Fixade fint utanför också med trädgårdsmöbler i den lilla hörnan. Var väldigt duktiga och vi hjälpte också farmor med handling av mat och blommor. Väl hemma bakade jag sedan dumlemuffins som vi mumsade på. Solen sken underbart denna dag och att kunna sitta ute och njuta är ljuvligt. Tillsammans åt vi sedan mammas underbart goda lasagne som Johanna&jag hjälpte till med. Måste ju lära oss laga den lika gott...om det nu går.
Själva påskhelgen har väl annars varit ok. Långfredagen var just vääldigt låång och tråkigt nog hände det ingenting och allt kändes segt. Lördagen, självaste påskafton, vaknade vi upp till en ljuvlig dag. Havet låg som en spegel och solen sken. Kunde inte bli annat än glad=). Planerna att åka in till stan och flyttpacka ställde vi faktiskt in. Ägnade istället hela dagen ute i trädgården. Sågade ner häck, räfsade och eldade massa gräs. Givetvis finns det oändligt mycket att göra men vi får ta lite i taget. Vissa saker kan vi inte göra eftersom vi ska riva, fylla upp och förändra så mycket i framtiden. Ingen mening att lägga ner jobb på det nu då!
Klockan 17 begav vi oss mot Stenbräckagården för att fira Fredde som fyller 25 nu i dagarna. Även hans mamma Åse firades och det var hur trevligt som helst. Tipspromenad, jättegod mat, lekar och dansande blev det hela kvällen/natten. Mycket trevligt folk och go stämning. Något trötta släckte vi lampan kl. 03 för att sova...Tack alla inblandade för en jätterolig kväll=).

Söndagen inleddes med en låång sovmorgon och sedan blev det lite "tvättstuga" och fix med bilen. Vädret var tyvärr så ostadigt men till slut trotsade vi detta och åkte in till stan. Där blev det packning. Fy bubblan vad tråkigt det är att flytta!!
Avslutade kvällen med skräpmat och en väldigt bra film. Sevärd!!



Idag, måndag, har det varit minst sagt en intensiv dag. Har tillbringat hela dagen i lägenheten. Flyttfirman bestod idag av mig, Martin, Johanna, mamma&pappa och svärmor.
Alla fönster är nu putsade (av pappa&mig, då jag stod och höll i honom så att han inte skulle ramla ut. Hjälp, vilka fönster!). Ingalill tog ena toaletten och denna glänste efteråt=). Vi skrubbade även elementen och packade ner allt som var kvar. Tog en lunch/middag på vardagsrumsgolvet som bestod av korv&mos, kebab och hamburgare.
Sedan var det bara att börja trava upp och ner för trapporna för att lasta bilar&släp. Jag vill bara varna alla som letar lägenhet! Flytta aldrig in i en lägenhet utan hiss, särskilt inte på 4:e våningen. Är alldeles för jobbigt vid in- och utflytt. Kan bara säga att man är aningens trött nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar