måndag 9 november 2009

Motorstopp, redovisning & 65-års firande

Har varit superdålig på att uppdatera kring föregående vecka. Tänkte därför ta mig i kragen och göra detta för visst har det hänt en del=)!
I måndags var det skoldag. Var redovisningsdag nr 1, då det bjöds på intressanta redovisningar som handlade om AD/HD, asperger, downs syndrom och depression. Glada över den korta skoldagen begav vi oss hemåt. Men de glada minerna försvann ganska fort. Mitt på 110-sträckan mellan Kalmar och Bergkvara lägger Jeanettes bil av. Kallt som bara den och vi försöker få tag på någon som vet vad ska vi göra. Till slut blir enda utvägen att beställa en bärgningsbil. Denna skulle komma 20 minuter senare men dyker upp efter 45 min. Alltså har vi stått i cirka två timmar ute i iskallt väder. Under denna tid stannar en sliskig karl och ville hjälpa till men var inte intresserad av att titta på bilen utan ville bara småprata!! Bärgningskillen (som var hjälten för dagen) var så himla snäll och körde oss till Bergkvara. Där fick vi vänta ytterligare en låång stund innan Martin snällt ställde upp och hämtade oss, tack=). Blev under den tiden utslängda ur ett café, ätit kexchoklad på Tempo och mekat med bilar på verkstaden. Måndagen var som sagt en hemsk dag!!
Tisdagen var det skoldag igen. Det var min och Jeanettes tur att redovisa om autism, vilket gick ok. Fick även lyssna på andra redovisningar som innehöll tourettes syndrom, hörselnedsättning, selektiv mutism och ätstörningar. Lunchade god bakad potatis med skagenröra och efter det var det föreläsning. Denna gång var det en mamma som berättade om sitt liv med sin son som föddes med Cornelia de lange syndrom. Det var en väldigt gripande föreläsning där hon på ett öppet och ärligt sätt berättade om sitt liv.
Onsdagen blev det städdag och även lunch/fika med Anette på CoffeeHouse. Har aldrig varit där innan men det var verkligen mysigt där. Begav oss sedan till Enkla, där man alltid hittar hundra saker man vill ha! Men ekonomin tillät bara en present till Marie, som blev ett vitt fat där det stod bullar.
När Martin kom hem från jobbet blev det att åka direkt ut till Sturkö för att fira svärfar som fyllde 65! Efter presentöppning så mumsade vi smörgåstårta, kakor och tårta. Blev också bus med barnen. Alltid lika roligt att träffa Strömstadsborna!
I torsdags blev det staden med mamma och Johanna. Inhandlade farsdagspresent. Gick också och dreglade över en massa kläder. Vill verkligen ha Peak Performance luvtröja och Bondelid-tröjor/koftor/blusar men ack så dyra plagg...Resten av dagen ägnades åt att röja buskar, äta mat/fika i Sanda och tvtittande med syrran på kvällen där det blev Mammas pojkar och Criminal Minds.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar